Boknafisk

Spindaj produserer og selger boknafisk. Blant våre kunder kan nevnes tradisjonsrike
restaurant Skarven i Tromsø. Vi leverer til privatkunder i tillegg til restauranter.
Dersom du er interessert, ber vi om at du sender oss en henvendelse på e-post,
firmapost@spindaj.no


lenke til facebokside:
https://www.facebook.com/spindaj/shop/?view_public_for=812049805581436


Boknafisk eller boknafesk (fra bokne; halvtørr, sammenskrumpet) er en variant av
tørrfisk og er fisk som er delvis tørket av sol og vind på hjell eller vegg.
Boknafisk henges ut i vintermånedene til tørking. Fisken er oftest usaltet, men stedvis brukes også saltet fisk. Hengetiden varierer alt etter tørk og smak/behag, som regel rundt i 1-2 uker, til den er ganske tørr utenpå, men fortsatt bløt inni. Den skal
fortsatt være myk ved ryggbenet. Man sier da at fisken er bokna.

Det er mest vanlig å bruke torsk til boknafisk, men andre fiskeslag kan også benyttes. Dersom man bruker sild, snakker man om boknasild.

«Boknafesk» er en delikatesse i Nord-Norge, og serveres gjerne med stekt bacon,
grønnertestuing, dopp og kokte poteter. «Dopp» er ukrydret tykk hvit saus laget av
margarin, mel og melk.

Boknafisk er mest brukt i Nord-Norge, men er kjent langs hele kysten sørover til
Bergen.

Boknafisk med skinn 275,-